FarbrorGrahns Gottebod

Här tipsar jag om vad jag tycker är gott att äta och dricka.

 


Rött vin

Shiraz, Cabernet sauvignon, Zinfandel, Pinot noir, Temperanillo – alla är de druvor som förädlas till rött vin

För muspekaren över bilderna för att se etiketten.

Cantina Zaccagnini


Dal Tralcetto

 

 

  • Alkoholhalt12,5 %
  • Sockerhalt10 gram/liter
  • AnvändningServeras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött. 
  • SmakKryddig, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, plommon, färska örter, vanilj och kakao. 

Monterosso Rosso

 

 

Italien

 

  • Alkoholhalt12,0 %
  • Sockerhalt8 gram/liter
  • AnvändningServeras vid cirka 16°C till rätter av ljust kött. 
  • SmakGeneröst fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, blåbärssylt, örter och vanilj. 

Masi Valpolicella

 

Bonacosta

 

Italien, Venetien, Valpolicella, Valpolicella Classico

 

  • Alkoholhalt12,0 %
  • Sockerhalt3 gram/liter
  • AnvändningServeras vid cirka 16°C till lättare rätter av ljust kött eller till stekt fisk. 
  • SmakBärig, kryddig smak med inslag av körsbär, hallon och örter. 

The Chocolate Block

 

Syd Afrika, Western Cape

 

 

  • Alkoholhalt14,5 %
  • SockerhaltMindre än 3,0 gram/liter
  • AnvändningServeras vid cirka 18°C till rätter av lamm- eller nötkött. 
  • SmakFruktig smak med tydlig karaktär av rostade ekfat, inslag av plommon, mörka bär, kaffe, örter, peppar och choklad. 
 

Tommasi Graticcio

 

Appassimento Parziale

 

  • Alkoholhalt13,0 %
  • Sockerhalt8 gram/liter
  • AnvändningServeras vid cirka 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött. 
  • SmakKryddig, fruktig, aningen utvecklad smak med inslag av torkade körsbär, salvia, tranbär och kakao.