Förrätter
En god förrätt ska reta smaklökarna och se till så att du och dina gäster vill äta mer, men den ska gärna vara en liten portion och inte innehålla för komplicerade smaker.
Lax & Räkmacka
Ingredienser:
4 port
- 12 st skivor fromfranska
- 4 st skivor kallrökt lax
- 100 gr skalade räkor
- 1 st röd paprika
- 1/2 st gul lök
- 4 msk majonäs
- I knippe persilja
Till garnering
- 4 msk löjrom eller stenbitsrom
- 1/4 citron
- 1 knippe dill
- 3 msk majonäs
- 12 st räkor
Tillagning:
Tag ett dricksglas och gör rundlar av brödet, tre rundlar per person.
Finhacka lax, räkor, paprika och lök förhand eller med en matberedare.
Blanda laxröran med majonäs och smaka av med salt och peppar.
Bred på laxröran på en en rundel och lägg ytterliggare en rundel med laxröra ovanpå. Den tredje och översta brer du majonäs på samt runt runt om på sidan av alla rundlar och rulla dessa sedan i finklippt persilja.
toppa översta rundeln med löjromen, räkorna
och en skiva citron och en dillvippa.
|
|
|
|